Från order till färdigt växthus

Varje växthus anpassas helt för dig och din trädgård

Hos oss finns ingen annan standard än den du önskar. Samtliga växthus som Alitex tillverkar föregås utav noggranna samtal med dig som kund där vi säkerställer optimal placering, vilka behov du har i form av storlek, modell, dörrar och hur växthuset ska användas. Vi tar reda på exakt vad Boverket anger för vind- och snölaster på din adress. Ska växthuset värmas upp så anpassas ventilationen till det. Behöver du hjälp med uppvärmningsalternativ och även lösningar? Vi genomlyser hela denna lista och mer därtill. Våra växthus är inga standardiserade kataloghus utan helt skräddarsydda lösningar. Det gäller även våra grundmodeller under KEW växthus som kan anpassas för just dina förutsättningar och behov. Oavsett vad du önskar så kan du alltid vara trygg i den eleganta och väl avvägda design som gjort engelska glashus så välrenommerade runt om i världen.

Om det du önskar är något annat än KEW-modellerna så går processen nu vidare till designkontoret som tar fram ett växthus för just dig. Det kan mycket väl hända att du under denna del i processen blir kontaktad igen för kompletterande uppgifter eller klargöranden.  Du får därefter en ritning som kallas "Groundplan". Ritningen visar hur ditt unika växthus med alla tillval och färgsättning ser ut. Den är även underlag för den mur som ska färdigställas av dig, eller utsedd murare. Vi finns naturligtvis här som support för muraren om så önskas.

När du har godkänt din "Groundplan" går processen vidare till 3D- modellering. Denna modell ligger till grund för styrningen av de CNC- maskiner (Computer Numerical Control) som kapar till alla profiler av aluminium och borrar hål med millimeterprecision.  Mängder av delar som slutligen kommer att bli ditt växthus.

I samband med att växthuset är klart för tillverkning så besöker vi dig för att kontrollmäta den färdigställda grundmuren. När detta är gjort och alla mått håller sig inom de angivna marginalerna så ger vi klartecken till Alitex som tillverkar ditt glashus. 

Själva monteringen gör vår personal och den tar mellan 2-5 dagar för KEW modellerna. För stora växthus får vi assistans av montörer från Alitex och monteringstiden ligger då på ca 2-3 veckor beroende på modell och storlek. Vi tar hand om hela bygget och städar växthuset så det ser snyggt och prydligt ut. Du får nyckeln till växthuset och så mycket information du önskar för att kunna njuta av växthuset från första dagen.

Alitex växthus tillverkas i Storbritannien sedan 1952.
Vacker interiörbild av ett större växthus med kristallkrona och fullt av blommande krukväxter.
© Copyright Westgarden