Växthus, orangeri och uterum för familjemys, kompismingel, event, middagar & växter...

Ett växthus eller orangeri är så mycket mer än ett växthus för oss nordbor. Det är det extra rummet i trädgården eller på altanen som för oss närmre naturen oavsett väder. Ett uterum som vi fyller med glädje och lust på många olika sätt. Skapa ditt eget rum för familjemys, kompismingel, goda middagar, yoga, övernattning eller varför inte ett växthus! Du kan göra det till vad du vill, när du vill.

De vackraste engelska växthusen

Alitex har nästan 70 års erfarenhet i att tillverka, enligt oss, de vackraste engelska växthusen på marknaden. Helt i återvunnen lackerad aluminium, med utseende som av vackert snickeri och alltid på en tegelgrund. Förlagan är de vackra glaspalatsen som var högsta mode under 1800- talet. Till det har man adderat dagens krav på underhåll, säkerhet och ett utseende som möter dåtid och nutid. De är designade i nära samarbete med ledande personer inom historia, trädgård och ingenjörskonst för att ge en totalupplevelse som få klarar att leverera idag.

Vi kan erbjuda dig ett helt unikt glashus som inte alla har. Ett äkta engelskt växthus som är allt igenom äkta och trogen den engelska traditionen. Som en av få tillverkare av traditionella växthus i en livslångt material med rätt proportioner, detaljer i alla hänseenden erbjuder vi dig ett växthus som kommer att göra vännerna imponerade. 

Företaget tillverkar växthus från den minsta modellen i KEW-serien till skräddarsydda komplexa byggnader på upp till några hundra kvadratmeter. Många botaniska trädgårdar, rehabiliteringsträdgårdar, parker, golfklubbar och strikt privata trädgårdar har växthus från Alitex.

Alitex växthus tillverkas i Storbritannien sedan 1952.
Designa ditt eget stora glashus

Alitex styrka är deras samlade erfarenhet och kunskap att kunna ersätta ett förfallet växthus av trä med ett nytt i 100% återvunnen aluminium som ser precis likadant ut som förlagan. Kanske har du ett stort växthus som kräver stora ekonomiska och tidsresurser för att underhållas? Vi kan erbjuda dig en totalt underhållsfri* ny byggnad som kan bli det naturliga blickfånget på fastigheten. Detta glashus kan väl fungera som en eventplats för kurser, yoga, middagar mm. Alla våra glasbyggnader är godkända för publik verksamhet i.o.m. den kraftiga konstruktionen och härdat säkerhetsglas. Läs mer och få inspiration här.

*Det krävs endast en tvättning från ev alger och nedfall varje år.

KEW Greenhouse växthusmodeller

KEW Greenhouse Collection är Alitex färdigdesignade uterum och finns i åtta olika fristående modeller och storlekar. För att göra ditt uterum helt unikt så kan du även välja till andra tillbehör. Du hittar alla KEW-Greenhouse-modellerna under Växthusmodeller.

Alitex luxuösa växthus levereras monterade och med livstids garanti. Ett oslagbart hantverk med en precision utöver det vanliga. Alla växthus är anpassade för att klara snö och vindlaster i vårt karga land, allt enligt boverkets regler.

Varför nöja sig med mindre än det bästa?

© Copyright Westgarden