Växthus, orangeri och uterum för familjemys, kompismingel, växter...

Ett växthus eller orangeri är så mycket mer än ett växthus för oss nordbor. Det är det extra rummet i trädgården eller på altanen som för oss närmre naturen oavsett väder. Ett uterum som vi fyller med glädje och lust på många olika sätt. Skapa ditt eget rum för familjemys, kompismingel, goda middagar, yoga, övernattning eller varför inte ett växthus! Du kan göra det till vad du vill, när du vill.

De vackraste engelska växthusen

Alitex har nästan 70 års erfarenhet i att tillverka, enligt oss, de vackraste engelska växthusen på marknaden. Helt i återvunnen lackerad aluminium, med utseende som av vackert snickeri och alltid på en tegelgrund. Förlagan är de vackra glaspalatsen som var högsta mode under 1800- talet. Till det har man adderat dagens krav på underhåll, säkerhet och ett utseende som möter dåtid och nutid. De är designade i nära samarbete med ledande personer inom historia, trädgård och ingenjörskonst för att ge en totalupplevelse som få klarar att leverera idag.

Företaget tillverkar växthus från den minsta modellen i KEW-serien till skräddarsydda komplexa byggnader på upp till några hundra kvadratmeter. Många botaniska trädgårdar, rehabiliteringsträdgårdar, parker, golfklubbar och strikt privata trädgårdar har växthus från Alitex.

Alitex växthus tillverkas i Storbritannien sedan 1952.
KEW Greenhouse växthusmodeller

KEW Greenhouse Collection är Alitex färdigdesignade uterum och finns i åtta olika fristående modeller och storlekar. För att göra ditt uterum helt unikt så kan du även välja till andra tillbehör. Du hittar alla KEW-Greenhouse-modellerna under Växthusmodeller.

Alla modeller är uppkallade efter personer som har haft stor betydelse för drift och anläggande av KEW Botanic garden utanför London.

Alitex luxuösa växthus levereras monterade och med livstids garanti. Ett oslagbart hantverk med en precision utöver det vanliga. Alla växthus är anpassade för att klara snö och vindlaster i vårt karga land, allt enligt boverkets regler.

Vi är stolt samarbetspartner till Mygreenhouse ApS i Danmark som är generalagent för Alitex i Skandinavien. Via dem kan vi även hjälpa till med vackra möbler, krukor, växtstöd mm.

© Copyright Westgarden